Html Boşluk Kodu - Html Satır Boşluk Kodu Kullanımı

Html Boşluk Kodu

Html boşluk kodu için hangi kodlar kullanılmalı ve bu kodlar nasıl kullanılıyor bu konudan bahsedelim. Html kodları içinde space ile sadece bir boşluk bırakılır. Bize bazı durumlarda birden fazla boşluk bırakma ihtiyacı doğabilir. Bu gibi durumlarda olarak &nbsp kullanımı yapmalıyız. Genellikle hep unutulan html kodları arasında yer alanlar &nbsp kullanımı ve br kullanımı olur.

Html Boşluk Bırakma Kodu sayesinde birden fazla space yapar gibi boşluk bırakmanız mümkündür. Aşağıdaki örnekte kullanım şeklinde üç tane boşluk aralığı bırakacaktır. Tab boşluk bırakma gibi kullanılabilinir. &nbsp kullanımı aşağıdaki gibidir.

<div>	
  Boşluk &nbsp&nbsp&nbsp Bırakma
</div>  

Html Satır Boşluk Kodu

Html satır boşluk kodu ise kelimeler arasındaki boşluk kullanımından farklı olarak satır başı kodu olarak bilinir. Bir alt paragrafa geçiş yapabilmek için br kodu kullanılmaktadır. Kullanımı hakkında örnek vermek gerekirse;

<div>
  Satır Sonu <br> Satır Başı
</div> 

Sizlerde unuttukça kullanabilmeniz için bu yazıyı yazmayı gerek bulduk. Google arama motoru içersinde html boşluk kodu veya html satır boşluk diye arattığınızda kolayca bulabilirsiniz.

Co-Founder | Art Director Emre Alkaya
Co-Founder / Art Director
17.11.2018

ÇALIŞMAK İSTER MİSİNİZ?

BİZE ULAŞIN