React Native Dersleri - Kurulumu - Kullanımı - Örnekleri

React Native dersleri yazımızı yazmamız nedeni bu tip yazıların türkçe olarak yaygınlaşmasını sağlamaktır. React Native türkçe anlatımların olması herkes için faydalı bir bilgi olucağını biliyoruz. React Native türkçe içerikler sayesinde React Native kullanımı hakkında daha çok bilgi sağlamanızı sağlıyoruz. Peki React Native nedir? React Native ReactJs alt yapısını kullanarak Ios ve Android için yazılımlar geliştiren yapıdır. React Native ile yapılan yazılım sonucunda Ios ve Android uygulamaları elde etmiş oluruz. Bu kadar yararlı ve kapsamlı bir konu için react native dersleri vermeyi sürdüreceğiz. React Native yapısı aslında Html, Css kodlama bilen kişilerin çalışmasını kolaylaştırcaklar. Örnek vermek gerekirse "< View > < /View >" aslında "< div > < /div >" anlamına gelir. Biraz alıştıkdan sonra Html, Css yazar gibi React Native kodlama yapabilirsiniz.

React Native Kurulumu

React Native kurulumu yapabilmeniz için React Native uygulama sahibinin yani Facebook geliştiricilerin yönlendirmelerini dikkate almak gerekir. Siteye girdiğinizde Get Started butonuna tıklamamız gerekiyor. Bu kısımdan Building Projects with Native Code sekmesine tıklayarak yüklemek için platform sekmelerini kullanıyoruz. Gelen ekranlarda komut dosyaları yer almakta olup bu işlemleri console yardımı ile adım adım uyguluyoruz. Xcode ve Android Studio yüklendikten sonra proje oluşturarak react native kurulumu tamamlanmış oluyor. Bu yazıyı okudukdan sonra siteyi ziyaret ederek yükleme işlemini gerçekleştirmek için tıklayınız.

React Native Örnekleri

React Native örnekleri ile artık kodlama kısmına başlayalım. Yeni bir proje oluşturmamız gerekiyor ve yeni bir proje oluşturmak için öncelikle ReactNative adında bir klasör oluşturuyoruz ve içersinde birden daha fazla proler açıp derli toplu durmasını sağlıyoruz. Bu işlem için öncelikle console kullanarak "cd ReactNative" yani klasör nerde ise o klasörün içine "cd" komutu ile giriş yapıyoruz. Klasör içine giriş yaptıkdan sonra ios simulator için "react-native run-ios", android simulator için "react-native run-android" komutunu çalıştırarak ilk ekranımızın açılmasını sağlıyoruz.

React Native Projesini Çalıştırmak İçin:

cd AwesomeProject
react-native run-ios 

React Native örnekleri için fonksiyon kavramlarınıda öğrenmemiz gerekicek. React Native fonksiyonları öğrenerek ve geliştirerek mobil uygulamalar geliştirebilir, Ios ve Android uygulamalar yapabilirsiniz. Mobil Uygulama hakkında teklif almak ve bilgilendirilmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Co-Founder | Art Director Emre Alkaya
Co-Founder / Art Director
16.11.2018

ÇALIŞMAK İSTER MİSİNİZ?

BİZE ULAŞIN