Jquery Nedir - Jquery Kullanım Örnekleri

Jquery kullanımı nedir? sorusuna öncelikli olarak yanıtlamak istenirse günümüz teknolojisinde bile devam eden tarayıcı sorunlarına ek olarak kullanım kolaylığı sağlaması ile jquery kullanımı artmıştır. Ajax sayfaların artık Google robotlarında indekslemesi ile değerini arttıran jquery kullanımı için Jquery nedir? yazısını sizlere açıklamak istedik.

Html/Css ile Tasarımlarımızı hazırlarken buna ek olarak jquery kullanımı sayesinde kullanıcı deneyimini artırmış oluyoruz. Javascript yapısı ile jquery kütüphane kullanımı ile javascript kodlarının kısaltılmış ve yapısı daha basit bir haldedir. Öğrenmek için neyi bekliyorsunuz ki? Peki nerden başlamalıyız jquery kullanım örnekleri yaparak bilgi verelim.

indirmekle başlayalım. İndirdiğimiz jquery dosyasını < head > etiketlerin içersine ya da < body > etiketinden önce dosyayı içeri aktarmamız gerekmektedir.

1. < head > < script type="text/javascript" src="/jquery.js" /> < /head >

2. < body > < script type="text/javascript" src="/jquery.js" /> < /body >

şeklinde jquery kütüphanesi dosyasını sayfamıza dahil etmiş bulunuyoruz. Şimdi gelelim jquery yapısını incelemeye başlayalım.

Aşağıdaki işlemde div içindeki class="sec" tıklayınca yapılcak işlem tıklanan div'in gizlenmesini sağlayacaktır.

$(".sec").click.function({ $(".sec").hide(); })

Bir başka örnekle jquery kullanımına dikkatlice inceleyelim.

$(".sec").click.function({ $(".sec").css('background-color','#FF0000'); })

Verdiğimiz örneklere ek olarak loading ekranı yapıp içeriğin yüklendikten sonra görüntülenmesi vb. gibi örneklerlede jquery kullanımı örneklerini kendinizi geliştirebilirsiniz.

Co-Founder | Art Director Emre Alkaya
Co-Founder / Art Director
12.11.2018

ÇALIŞMAK İSTER MİSİNİZ?

BİZE ULAŞIN