Mobil Uyumlu (Responsive) Site
Mobil Uyumlu (Responsive) Site

Mobil uyumlu web tasarım günümüz koşullarında önemle kullanılması gerektiğini önerdiğimiz konulardan birisidir. Mobil uyumlu web sitesi yani responsive website ( duyarlı ) olarak bilinir. İdebu müşterilerine verdiği hizmetleri mobil uyumlu site olarak yapmaktadır. Peki mobil uyumlu web hakkında neler biliyoruz? Mobil uyumlu site denildiğinde bilmeniz gerekenleri özetleyelim.

Mobil Uyumlu Site Özellikler Nelerdir?

1. Mobil uyumlu site tüm cihazlarda ( masaüstü, tablet, mobil ) açılan web sitesidir. Mobil uyumlu site cihazlarda uyumlu şekilde görüntülenerek çalışır.
2. Mobil uyumlu site tüm cihazlarda düzgün ve sorunsuz görüntülenerek çalışır. Cihazda açıldığında sayfayı büyültüp küçültmeye gerek duyulmadan gezinti yapabilme özelliği sunar.
3. Yapılan web tasarımın içeriğini mobile uygun bir içerik sunar ve kullanıcı dostudur.
4. Mobil cihazlarda açıldığında font boyutu mobil cihazlara özel olarak tasarımı yapılmıştır. Görsellerde mobil açılan mobil cihazlara göre düzgün görüntülenmektedir.

Mobil Uyumlu Site Nasıl Yapılır?

Mobil uyumlu site yapmak için html/css bilgimiz olması yeterlidir. Bu bilgilerle kendi mobil uyumlu sitemizi yapabiliriz. Html/Css yazmak istemiyorsanız bootstrap framework alt yapısını kullanabilirsiniz. Bootsrap framework kullanımı için tıklayınız.

Co-Founder | Art Director Emre Alkaya
Co-Founder / Art Director
12.11.2018

ÇALIŞMAK İSTER MİSİNİZ?

BİZE ULAŞIN